Ensimmäiset lähienergiayhteisö-webinaarit pidettiin marraskuussa

Kommunikoiva Energia -hanke järjesti 25.11.2021 kaksi webinaaria lähienergiayhteisöjen toiminnasta. Ensimmäinen webinaareista oli suunnattu uusiutuvan energian ja energiankulutukseen liittyvien älyratkaisujen alalla toimiville yrityksille. Kuulolla oli myös alan asiantuntijoita sekä isännöintiyrityksiä.

Webinaarin aloitti Kommunikoiva Energia -hankkeen projektiasiantuntija Kim Blomqvist, joka esitteli hankkeen tulevia toimenpiteitä sekä taloyhtiöille suunnatun lähienergiayhteisökyselyn tuloksia. Seuraavaksi professori Pertti Järventausta Tampereen yliopistosta piti esityksen lähienergiayhteisöistä ja niihin liittyvistä tulevaisuuden liiketoimintamalleista. Webinaarin päätti hankepäällikkö Mikko Kettunen Lempäälän Lämpö Oy:sta. Kettunen esitteli Lempäälässä toteutettua energiayhteisöä ja energiaverkkojen älykästä hallintaa.

Webinaarin esitysten materiaalit voi ladata tästä:

Toinen webinaari järjestettiin 25.11. iltatilaisuutena erityisesti taloyhtiöiden asukkaille, osakkaille ja hallitusten jäsenille. Webinaarissa avattiin sitä, miten energiayhteisöt toimivat ja miten taloyhtiöt voivat muodostaa omia energiayhteisöjä.  Tilaisuuden aluksi Kommunikoiva Energia -hankkeen projektipäällikkö Marja-Liisa Ruotsalainen ja projektiasiantuntija Kim Blomqvist kertoivat hankkeen toiminnasta sekä taloyhtiöille suunnatun energiayhteisökyselyn tärkeimmistä tuloksista.  Energiayhteisöistä ja niiden perustamisesta Carunan alueella kertoi Carunan kehityshankepäällikkö Juha Olkkonen. Lopuksi energianeuvoja  Anssi Kokkonen Karelia-amk:sta avasi sitä, miten taloyhtiöt voivat hyödyntää maksutonta energianeuvontaa.

Webinaarin esitysten materiaalit voi ladata tästä:

Teksti: Kaisa Varis, tietoasiantuntija, Karelia-ammattikorkeakoulu