Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

Koulutussarja: Hiilineutraalisuus yrityksen strategisena valintana

Koulutus on suunnattu erityisesti yrityksille sekä asiantuntijoille, jotka vastaavat organisaationsa vastuullisuusasioista.

Kolmen koulutuskerran aikana tarkastellaan elinkaarilaskennan ja ympäristöselosteen hyödyntämistä tuotteen tai palvelun hiilijalanjäljen määrittämisessä, perehdytään läpinäkyvään, faktapohjaiseen vastuullisuusviestintään, sekä sitä havainnollistaviin tiedon visualisoinnin työkaluihin. Kouluttajina toimivat teemojen huippuosaajat yhteistyössä Karelia-amk:n asiantuntijoiden kanssa

  1. Dataan perustuvaa vastuullisuutta 1.2.2023 klo 13-16

Koulutussarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan tuotteen hiilijalanjäljen laskennan menetelmiin ja sovelluksiin Karelia-amk:n elinkaarilaskennan asiantuntijoiden johdolla. Puhujana on myös SimaPro-ohjelmiston edustaja Marcus Wendin. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan yrittäjien kokemuksista elinkaariarvioinnin ja ympäristöselosteen laadinnasta.

Ohjelma:

  • Johdantus päivän aiheeseen: Elinkaariarviointi (LCA) ja tuotteen ympäristöseloste (EPD). Lasse Okkonen, yliopettaja, energia- ja ympäristötekniikka, Karelia-amk
  • EPD and SimaPro software. Marcus Wendin, CEO, Miljögiraff ab
  • Kahvia ja välipalaa
  • Tuotteen ympäristöselosteen laatiminen ja verifiointi. Alma Pohjonen, projektityöntekijä, Karelia-amk & Jani Kaaresto, vastuullisuuspäällikkö, Greenled Group
  • Tuotteen elinkaarilaskenta: kokemuksia prosessista ja tulosten hyödyntämisestä. Ville Mertanen, opettaja, Karelia-amk & Gyöngyi Mátray, toimitusjohtaja, EcoTelligent Oy
  • Keskustelu ja päivän lopetus

2. Läpinäkyvyyttä vastuullisuusviestintään 15.2.2023 klo 13-16

Miten kertoa asiakkaalle hiilineutraalisuuteen liittyvät faktat lukuina, tuloksina ja niihin konkretiaa tuovina esimerkkeinä? Miten hiilineutraaliudesta kannattaa viestiä ja miten välttää viherpesua?

Toisen koulutusiltapäivän kouluttajina toimivat vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen erikoistuneen bränditoimisto Fabrikin asiantuntijat ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija Johanna Parikka-Altensted

3. Tiedon visualisoinnilla havainnollista vastuullisuusviestintää 1.3.2023 klo 13-16

Kolmannella koulutuskerralla tutustutaan tiedon visualisoinnin perusteisiin (mm. infografiikka, infoanimaatiot) ja nähdään monipuolisia esimerkkejä yritysten ja julkaisen sektorin vastuullisuusviestinnästä.

Kouluttajana toimivat informaatiomuotoilija, kouluttaja Juuso Koponen ja asiakasvastaava Lotta Vaija visuaaliseen viestinnän toimisto Keksi Agencysta.

Voit osallistua koulutuksiin paikan päällä Karelian Tikkarinteen kampuksella, tai verkossa (Teams). Paikan päälle tulijoille tarjoamme kahvia ja purtavaa. Voit osallistua kaikkiin koulutussarjan tilaisuuksiin, tai sinulle parhaiten soveltuviin. Ilmoittautumislomake: https://link.webropolsurveys.com/S/2FFD4DCE5064504F

Lisätiedot: Salla Anttila (salla.anttila @ karelia.fi)

Webinaari: Datahub 2.0 – uusia mahdollisuuksia sähkömarkkinoille 8.2.2023 klo 18-19 verkossa (Teams)

Kansallinen sähkömarkkinoiden tiedonvaihtojärjestelmä Datahub etenee seuraavaan vaiheeseen tammikuussa 2023. Datahub 2.0 mahdollistaa kuluttajille mm. tarkemman kulutuksen seurannan ja joustavamman sähkömarkkinoille osallistumisen. Energiayhteisöjen näkökulmasta esimerkiksi aurinkoenergian tuottaman sähkön jakaminen tasan kaikkien yhteisön asuntojen kesken helpottuu.

Tiiviissä tunnin webinaarissa datahubin toiminnasta ja sen tuomista mahdollisuuksista kertovat asiantuntijat kantaverkkoyhtiö Fingridistä, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:sta ja Karelia-ammattikorkeakoulun Kommunikoiva Energia -hankkeesta:

  • Minna Luojus, asiantuntija, Fingrid
  • Nisse Rimpilä, asiakkuuspäällikkö, PKS Sähkönsiirto Oy
  • Kim Blomqvist, projektipäällikö, Karelia-amk

Webinaari on avoin kaikille energia-asioista ja sähkömarkkinoista kiinnostuneille.

Ilmoittautumislomake: https://link.webropolsurveys.com/S/F3BBBC5BF0C49180

Menneet tapahtumat

Seminaari: Oletko sinäkin energiakansalainen? 31.3.2022 klo 18-20 (Teams ja Karelia-amk:n Wärtsilä-kampuksen auditorio)

Hybriditilaisuus lisämään ymmärrystä energiamurrokseen ja energiatiedon lukutaitoa. Tilaisuuden videotallenne katsottavissa täällä.

Webinaari: Lähienergiayhteisöt yritysten näkökökulmasta 25.11.2021 klo 14-16 (Teams)

Energiayhteisöt ja älykäs energia ovat tulevaisuutta! Karelia-amk:n Kommunikoiva Energia -hanke järjesti 25.11. klo 14-16 webinaarin yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita uusiutuvasta energiasta ja siihen liittyvistä älyratkaisuista. Webinaarissa avattiin sitä, millaisia palveluja ja tekniikkaa lähienergiayhteisöissä tarvitaan, ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia energiayhteisöt tuovat yrityksille.

Webinaarin esitysmateriaalit löytyvät täältä.

Webinaari: Taloyhtiöistä lähienergiayhteisöjä 25.11.2021 klo 18-19 (Teams)

Tapamme tuottaa ja käyttää energiaa ovat murroksessa. Energiayhteisöt ovat yhteisliittymiä, jotka voivat hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja tuottaa omaa sähköä. Karelian Kommunikoiva Energia -hanke järjesti 25.11. klo 18-19 webinaarin, jossa pureuduttiin energiayhteisöjen toimintaan taloyhtiöiden näkökulmasta. Perustamalla energiayhteisön taloyhtiöt voivat tuottaa esim. aurinkosähköä ja jakaa sitä asukkaiden kesken. Tämä säästää  luonnonvaroja ja pienentää asukkaiden sähkölaskua.

Webinaarin esitysmateriaalit löytyvät täältä.