Sähkölinja

Webinaari: Datahub 2.0 – uusia mahdollisuuksia sähkömarkkinoille 8.2.2023

Kansallinen sähkömarkkinoiden tiedonvaihtojärjestelmä Datahub etenee seuraavaan vaiheeseen tammikuussa 2023. Datahub 2.0 mahdollistaa kuluttajille mm. tarkemman kulutuksen seurannan ja joustavamman sähkömarkkinoille osallistumisen. Energiayhteisöjen näkökulmasta esimerkiksi aurinkoenergian tuottaman sähkön jakaminen tasan kaikkien yhteisön asuntojen kesken helpottuu. Webinaarissa saadaan vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Mitä datahub tarkoittaa sähkön kuluttajan näkökulmasta ja mitä se mahdollistaa? Mitä tarkoittaa ja sisältää datahubin seuraava vaihe (datahub 2.0) kuluttajan sekä erityisesti energiayhteisöjen kannalta? Miten datahub näkyy paikallisen verkkoyhtiön toiminnassa ja miten datahub näkyy asiakkaille päin. Miten energiayhteisö voidaan perustaan verkkoyhtiön palvelun kautta?

Tiiviissä tunnin webinaarissa datahubin toiminnasta ja sen tuomista mahdollisuuksista kertovat asiantuntijat kantaverkkoyhtiö Fingridistä, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:sta ja Karelia-ammattikorkeakoulun Kommunikoiva Energia -hankkeesta:

  • Minna Luojus, asiantuntija, Fingrid
  • Nisse Rimpilä, asiakkuuspäällikkö, PKS Sähkönsiirto Oy
  • Kim Blomqvist, projektipäällikö, Karelia-amk

Webinaari on avoin kaikille energia-asioista ja sähkömarkkinoista kiinnostuneille.

Aika ja paikka: 8.2.2023 klo 18-19 verkossa (Teams)

Ilmoittautumislomake: https://link.webropolsurveys.com/S/F3BBBC5BF0C49180