Kaksi miestä tutkii aurinkopaneeleita

Koulutussarja : Hiilineutraalisuus yrityksen strategisena valintana

Kommunikoiva Energia -hanke järjestää talvella 2023 avoimen koulutussarjan hiilineutraalisuudesta ja vastuullisuusviestinnästä.

Koulutus on suunnattu erityisesti yrityksille sekä asiantuntijoille, jotka vastaavat organisaationsa vastuullisuusasioista.

Kolmen koulutuskerran aikana tarkastellaan elinkaarilaskennan ja ympäristöselosteen hyödyntämistä tuotteen tai palvelun hiilijalanjäljen määrittämisessä, perehdytään läpinäkyvään, faktapohjaiseen vastuullisuusviestintään, sekä sitä havainnollistaviin tiedon visualisoinnin työkaluihin. Kouluttajina toimivat teemojen huippuosaajat yhteistyössä Karelia-amk:n asiantuntijoiden kanssa.

  1. Dataan perustuvaa vastuullisuutta 1.2.2023 klo 13-16

Koulutussarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan tuotteen hiilijalanjäljen laskennan menetelmiin ja sovelluksiin Karelia-amk:n elinkaarilaskennan asiantuntijoiden johdolla. Puhujana on myös SimaPro-ohjelmiston edustaja Marcus Wendin. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan yrittäjien kokemuksista elinkaariarvioinnin ja ympäristöselosteen laadinnasta.

2. Läpinäkyvyyttä vastuullisuusviestintään 15.2.2023 klo 13-16

Miten kertoa asiakkaalle hiilineutraalisuuteen liittyvät faktat lukuina, tuloksina ja niihin konkretiaa tuovina esimerkkeinä? Miten hiilineutraaliudesta kannattaa viestiä ja miten välttää viherpesua?

Toisen koulutusiltapäivän kouluttajina toimivat vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen erikoistuneen bränditoimisto Fabrikin asiantuntijat ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija Johanna Parikka-Altensted

3. Tiedon visualisoinnilla havainnollista vastuullisuusviestintää 1.3.2023 klo 13-16

Kolmannella koulutuskerralla tutustutaan tiedon visualisoinnin perusteisiin (mm. infografiikka, infoanimaatiot) ja nähdään monipuolisia esimerkkejä yritysten ja julkaisen sektorin vastuullisuusviestinnästä.

Kouluttajana toimivat informaatiomuotoilija, kouluttaja Juuso Koponen ja asiakasvastaava Lotta Vaija visuaaliseen viestinnän toimisto Keksi Agencysta.

Voit osallistua koulutuksiin paikan päällä Karelian Tikkarinteen kampuksella, tai verkossa (Teams). Paikan päälle tulijoille tarjoamme kahvia ja purtavaa. Voit osallistua kaikkiin koulutussarjan tilaisuuksiin, tai sinulle parhaiten soveltuviin. Ilmoittautumslomake: https://link.webropolsurveys.com/S/2FFD4DCE5064504F