Joensuun Penttilänranta, kolme kerrostaloa

Barents-suurlähettiläs Vilén tutustui Kommunikoiva Energia -hankkeeseen

Barentsin ja pohjoisen ulottuvuuden suurlähettiläs Jari Vilén vieraili Joensuussa elokuussa. Vierailun yhteydessä Vilén tapasi myös Karelia-ammattikorkeakoulun asiantuntijoita. Tapaamisessa esiteltiin Karelian vähähiiliseen rakentamiseen ja digitaalisiin palveluihin liittyvää tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Mukana tapaamisessa olivat Kommunikoiva Energia -hankkeen asiantuntija Kim Blomqvist ja projektipäällikkö Marja-Liisa Ruotsalainen. Projektikoordinaattori Juuso Kokkonen esitteli Karelian puurakentamisen osaamisaluetta.

Tapaamisessa avattiin Kommunikoiva Energia -hankkeen toteuttamaa yritysyhteistyötä sekä kehittämistoimintaa eri näkökulmista: vähähiiliset energiayhteisöt ja niihin liittyvät digitaaliset palveluratkaisut, digitaalisten palvelujen kestävyys ja hiilineutraalisuus, sekä hiilineutraalisuus yritysten strategisena valintana. Suurlähettiläs Vilén sekä tapaamiseen osallistuneet Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton edustajat pitivät hankkeen teemoja kiinnostavina, sillä vihreän siirtymän tueksi tarvitaan juuri tällaista soveltavaa tietoa.

Neuvotteluhuoneessa seitsemän henkilöä joisa osa seisoo ja osa istuu pöydän ääressä.
Vas. Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen, Barents-suurlähettiläs Jari Vilén, yhteyspäällikkö Timo Leinonen, projektiasiantuntija Kim Blomqvist, projektikoordinaattori Juuso Kokkonen, edessä aluekehitysasiantuntija Tiina Moisala, projektipäällikkö Marja-Liisa Ruotsalainen.

Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton tiedotteen suurlähettiläs Vilénin vierailusta voi lukea liiton sivuilta.